Nasterea
"Pruncul este o binecuvantare"

 

 

Nastere Prin Cezariana

 Imagine cu Nastere prin Cezariana.Aceasta modaliatae de a naste nu este cea mai buna alegere dar exista totusi avantaje si ale operatie chirugicale. Nasterea prin cezariana este mult mai usoara deoarece, mamele nu trebuie sa suporte durerile si nu sunt epuizate dar, recuperarea dupa o cezariana ceea ce este o interventie chirurgicala este mult mai lenta si mai dificila. Iata cateva avantaje si dezavantaje a interventie chirurgicale.

Cauza care ar face aproape orice mama sa apeleze la o astfel de nastere ar fi evitarea durerilor si a oboselii. Durerile nasterii sunt de cele mai multe ori greu de suportat si va obosesc fizic si psihic. Nasterea prin cezariana poate fi planificata iar acest tip de nastere este mult mai rapida decat o nasterea naturala. In cazul unei nasteri prin cezariana mama are posibilitatea de a decide daca doreste sa fie treaza pentru trai experienta prin anestezie locala sau poate fi anesteziata in totalitate iar astfel este inconstienta. Unii specialisti considera ca bebelusului trebuie sa i se dea sansa de a veni pe lume atunci cand el isi doreste. Aceasta experienta de a-l obliga sa vina pe lume la o data fixa nu ar fi una prea placuta pentru copil.
In timpul unei cezariene medicul face o incizie prin abdomen si in uter.

Aceste sectiuni pot fi mai putin dureroase, dar ca si orice procedura chirurgicala va durea timp de cateva saptamani pana cand procesul de vindecare are loc. Pot exista efecte secundarea el unei operatii de cezariana atat asupra mamei cat si asupra copilului datorate anastezicelor cum ar fi durerile de spate si de cap.

Este adevarat ca acest tip de interventie chirurgicala poate salva vietile mamelor si a copiilor in unele cazuri. Daca mamele au probleme de sanatate aceasta interventie este necesara, este posibil ca ele sa nu reziste presiunii unei nasteri naturale ci atunci o nastere prin cezariana este necesara. Daca in timpul nasterii apar complicatii fie la mama fie la copil cezariana este o solutie pentru a nu rica ca unul dintre cei doi sa isi piarda viata. Corpul unor persoane nu este structurat pentru a putea naste in mod natural, daca interventia chirurgicala de acest fel nu ar exista nu ar putea da nastere unui copil.

Ceea ce este cel mai important sa stiti in cazul in care optati sau este necesar sa aveti o nastere prin cezariana, este faptul ca recuperea va fi foarte dificila si nu va veti putea bucura din primele zile ca sunteti mama. Primele zile sunt cele mai dificile, lucruri marunte cum sunt intoarcerile, tusea, respiratia adanca vor fi greu de suportat. In prima zi dupa cezariana veti sta la terapie intensiva pentru a va putea verifica toate functiile corpului: presiune arteriala, pulsul, temperatura, nivelul valorii de contractie a uterului si intensitatea secretiilor vaginale.

Dupa cum observati recuperarea nu este usoara dar atat taimp cat si dumneavoastra si copilul sunteti sanatosi merita aceasta recuperare. Decizia daca vreti sa aveti o nastere printr-o interventie chirurgicala, ramane la latitudinea dumneavoastra, dar in general sfatul medicilor este sa aveti o nastere naturala doar in cazul in care nu puteti suporta o astfel de nastere sa apelati la alta varianta.

Meniu Nasterea

Testimonial

"Am invatat multe si deja ma-ti ajutat cu multe intrebari si nelamuriri"-- Anca, VS