Nasterea
"Pruncul este o binecuvantare"

 

 

Nastere Cu Epidurala

 Poza cu Nastere cu Epidurala.In trecut se credea ca doar daca o mama simte durerile nasterii poate fi mandra de potentialul ei ca mama. Pe langa faptul ca femeia era oligata sa aiba o nastere traditionala, folosirea medicamentelor si a anestezicelor se considerau a fi daunatoare copilului in baza faptului ca orice medicament ar fi luat mama ar fi patruns in placenta si implicit absorbit si de copil.

In prezent este decizia mamei daca vrea sau nu sa suporte durerile nasterii. Femeilor li se aduc al cunostinta care sunt riscurile, beneficiile, posibilele efecte secundare si complicatiile atat pentru ea cat si pentru copil in cazul in care vor sa apele la ajutorul anesteziei epidurale.

Ce este o epidurala?

O anestezie epidurala este un medicament care blocheaza receptia durerii, permitand in acelasi timp pacientului sa ramanat treaz si constient. In cazul mamelor acest lucru este foarte importanat, sunt constiente de procesul nasterii si isi pot vedea copilul. O anestezie epidurala este data aemenea unui anestezic local in partea inferioara a spatelui, iar pacientul va amorti de la abdomen inclusiv pana la membrel inferioare. In timp de 30 de minute acest anestezic isi face efectul.

Care sunt avantajele si riscurile pentru mama si copil?

Aceasta anestezie se face doar daca mama semneaza un consimtamant prin care ia la cunostinta riscurile implicate. Principalul avantaj al unei anestezii epidurale este ameliorarae durerii in timpul travaliului si nasterii in sine. Constiinta mamelor nu este afectata iar in cazul in acre este necesar o interventie chirurgicala o anestezie epidurala este cea mai buna solutie.

Exista totusi multe riscuri implicate in utilizarea unei anestezii epidurale. Femeile isi pierd senzatiile si nu pot simiti contractiile prin urmare, le este mai dificil sa impinga copilul. Se intampla foarte des ca medicul sa traga copilul in exterior cu ajutorul unui vacuum care poate cauza marci pe capul copilului. Anestezia epidurala poate fi cauza de scadere a tensiunii arteriale a mamei, ceea ce duce la o scadere a ratei batailor inimii copilului. Mama va avaea nevoie de lichide care ii vor fi administrate artificial, iar pozitia ei va fi intr-o parte pentru a-ai ajuta copilul sa obtina mai mult oxigen. Convulsiile si hipersensibilitatae sunt riscuri rare dar si acestea trebuie luate in considerare.

In ceea ce privesc efectele secundare ale unei anestezii epidurale, locul unde a-ti primit injectia va fi inflamat, unele femei raporteaza dureri de cap puternice. Copiii mamelor care si-au facut anestezie epidurala pot suferi de probleme ale inimii, bataile inimii lor ar putea deveni anormale.

Exista si alternative la acest anestezic cum sunt: oxigenul si pentaoxid de azot acestea micsoreaza durerea dar nu o elimina, opiacee precum morfina care va produce somnolenta atat dumneavoastra cat si copilului, stimularea electrica care implica atasarea a doi electrozi pe spate pentru a bloca durerea sa ajunga pana in pantece.

Nasterea nu este un lucru usor dar dupa ce fiecare mama isi tine copilul in brate uita de durerile nasterii. Riscurile care vi le asumati in momentul in care refuzati sa suportati aceste dureri sunt uneori mult prea mari.

Meniu Nasterea

Testimonial

"Am invatat multe si deja ma-ti ajutat cu multe intrebari si nelamuriri"-- Anca, VS