Nasterea
"Pruncul este o binecuvantare"

 

 

Nasterea Naturala

 Nasterea este o decizie importanta in viata fiecarei femei. Odata cu dezvoltarea metodelor alternative de a da nastere, unele mame prefera totusi nastrea naturala. Aceasta modalitatae este folosita inca din anii 60 dar se practica si in prezent. Exista zone in care nasterea se face cu ajutorul moaselor dar aici, nasterea are loc acasa.

Nasterea naturala area avantajele si dezavantajele sale:

Imagine cu Nasterea Naturala.Principalul scop al nasterii naturale este de a evita ceea ce o interventie chirugicala presupune in special folosirea anestezicelor. Se stie ca orice anestezice folosite au efect atat asupra mamei cat si asupra copilului. Efectele secundare care pot interveni datorite anestezicelor sunt durerile de cap sau de spate. Disconfortul dupa o intervetie chirugicala este evitat, iar recuperea este mult mai rapida. Mamele simt adesea un sentiment de control in timpul unei nasteri naturale.

In momentul in care durerile devin greu de suportat, exista metode naturale care pot reduce amplitudinea acestora. Se cere ajutorul unei moase psiholog pentru a juta mama in procesul nasterii. Exista si terapia de concentrare asupra respiratiei, vizualizarii, terapia cald rece este des utilizata, masajul iar in unele cazuri se foloseste acupunctura si hipnoza. Desi aceste metode ar trebui sa functioneze exista cazuri in care nu functioneaza. Astfel daca nu se intervine cu o operatie chirurgicala exista riscul ruperii perineu.

Exista cazuri in care este necesara o interventie chirurgicala. Epuizarea si durerile prea mari sunt de obicei dezavantajele unei nasteri naturale. Cand mama este mult prea epuizata sau durerile sale sunt insuportabile, interventia chirugicala este necesara. Anastezicele sunt utilizate in general pentru a calma durerea. Oxitocina este unul din anestezicele cele mai cunoscute. Unele mame nu au structura corpului formata pentru a putea avea o nastere naturala, iar unele nu au starea de sanatate astfel incat sa suporte o nastere naturala. Aici intervine operatia de cezariana.

Exista doua tipuri de nastere naturala: normala acasa sau in spital si nasterea in apa.
Nasterea in apa- se face intr-o cada sau un bazin cu o temperatura a apei constanta. Apa calada reduce din amplitudinea durerilor si faciliteaza trecerea copilului din uter inspre exterior. Exista o multime de spitale care folosesc in prezent aceasta tehnica.

Nasterea normala- puteti sa dati nastere unui copil acasa asistata de specialisti dar in zilele noastre nu se mai pracatica aceasta modalitate. Daca riscul sarcinii este redus nu ar trebui sa aveti nici o problema dar este de preferat ca un medic sa fie langa dumneavostra. De preferat este sa fiti intr-un spital in cazul in care aveti complicatii exista aparatura necsar si medici specialisti carae va vor ajuata si nu veti avea de suferit nici dumneavoastra nici copilulul.

Doar o mama poate intele ce inseaman o nastere, si doar ea ar trebui sa decida asupra modalitatii in care va da nastere copilului. Ca si sfat nastrera naturala este cea mai buna decizie dar depine de sensibilitatea dumneavoastra ca persoana si cat de bine va cunoasteti. Daca stiti ca sunteti rezistenta la durere nasterea anturala este cea mai buna decizie, daca aveti dubii atunci alegeti o interventie chirurgicala chiar daca, procesul de recuperare va fi mai lent.

Meniu Nasterea

Testimonial

"Am invatat multe si deja ma-ti ajutat cu multe intrebari si nelamuriri"-- Anca, VS